Lyslægning

 

Jeg har som fotograf mine favorit lyslægnings metoder,men det er ikke altid at disse metoder er de rette i forhold til kundens/ opgavens ønske/omfang. Der er derfor sund at komme ud at ens komfortzone og prøve nye metoder og teknikker. Min favorit lyslægning er lowkey f.eks. med højlys/butterfly lys, det jeg har sværest ved er highkey.

Lyslægning er lidt som et plastik juletræ der kan sætte grene på.  Du bestemmer selv hvor du vil starte og hvor du vil slutte. Når vi snakke lyslægning skal vi tilpasse lyset i forhold til det vi fotografere.

 

Hovedlyset skal give form, resten af vores lys skal give effekter. Det kunne være hår lys som vi lægge skråt og højt bagfra eller vores kontrast lampe som står lige bag fotografen, denne lampe styrer hvor meget skygge vi vil have på modsatte side som vores hovedlys komme fra.

Du vil oftest møde udfordringer, men som alt andet her i livet gør øvelse mester. En af de udfordringer jeg ofte møder er når jeg skal fotografere grupper.

 

For at opnå et ensartet lys, både på dem der er tætteste på lyset og dem der er længst væk, bruger jeg en 90x90cm stor softbox som mit hovedlys, men ikke for tæt på gruppen.

 

Min kontrast lampe står lige bag mig også her bruger jeg en softbox 90×90 cm. Så kan jeg styre hvor meget den skal opbløde skyggen der kommer på skyggesiden. Jeg vi som regel ligge lys på min baggrund, hvis jeg vil have en mørk baggrund vil jeg ikke lave den helt sort der skal gerne være lidt tegning i det sorte, så det ikke ser ud som jeg fotografere ind i et sort hul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *