Fotoskolen

Emner i fotoskolen

I fotoskolen lære du om, lukketid og blænde indstilling på dit kamera. Jeg vil løbende blive opdateret med nye emner. Jeg starter ud med det mest grundlægende og med tiden bygger jeg flere ting på. Jeg har delt fotoskolen op i emner så det er let for dig at finde rundt i lige netop det du søger hjælp til. Om det er, lukketid, blænde indstilling, eller  komposition, lyslægning, eller billede redigering, kan du finde hjælp her. Håber det vil hjælpe dig.

Udfordringer

Du vil hurtig opdage at fotografring til tider kan være ret så udfordrende da de tekniske ting griber ind i hinanden og en justering det ene sted har en konsekvens et andet sted.

Øvelse gør mester

Fotoskolen, lyslægning, dagslys, støj, analogØvelse gør mester. Er der et gammelt ordsprog det hedder, så sand som det er sagt. Jeg selv er en gangske dygtig portrætfotograf men flere tilter som årets fotograf bag mig. Men når vi snakker om presse og journalistisk fortolkning af billeder eller reklamefotografi komme jeg til kort. Men hvis jeg tog udfordringen op og øvede mig i disciplinerne vil jeg kunne tilegne mig de skils der var nødvendige rimelig hurtig, da teknikkerne, lukketid og blænde indstillinge samt lyslægning hænger sammen.

Udviklingen stopper aldrig

Jeg har været med fra den analoge tid, hvor jeg fremkalde film og billeder i mørkekammeret både farve og sort, hvide billeder og dengang svor jeg at jeg aldrig skulle skifte til et digital kamera. Men min holdning tog en drejning en weekend hvor jeg lånte det første Canon EOS 5, som kom på markedet. Jeg solgte alt mit analoge udstyr som var Hasselblad og  Contax med til hørende Carl Zeiss objektiver og anskaffede mig digital udstyr i stedet og måtte i gang med at bruge det digital mørkekammer (Adobe Photoshop, Adobe Brigde, Adobe Camera Raw, Cature One mm.) I dag er jeg glad for at jeg lærte det på den ”rigtige” måde først, jeg tror det giver en bedre forståelse for hvad foto egentlig er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *